Ne mogu

Cijeli dan imam želju da se žalim, da kažem kako sam tužna zbog ovog stanja bloggera, ali ne mogu na ovom bloggeru ni da se žalim. Sve je to uzalud.

Uh.

U novembru će biti deset godina otkako imam ovaj blog. Ali sad više nikad neću ni znati na koji je to tačno dan – jer nema više nigdje onog datuma otvaranja bloga!

Da sam ja radila ovako na nekoj platformi i vidjela koliko su loši komentari korisnika… ne bi mi bilo dobro 😀 Tako da ne mislim da su sretni ljudi koji su ovo uradili i žao mi je zbog toga. Ali je očigledno da nisu nikad koristili blogger.

Valjda je fokus uvijek bio na zajednici… jer smo bili tu čak i kad više html nismo mogli mijenjati. To je dokaz da nam nije previše bitan ovaj editor. Pa i razmake smo morali označavati sa <br>, ali smo nastavljali biti tu.

Ne mogu se pomiriti s tim da je sve ono nestalo i nastaviti ovdje. Toliko toga fali. Nema šanse da se ovo može nadograditi do onoga plus dodati nešto.

Promašena tema totalnooo. Ovo očigledno nije pravljeno za nas koji smo bili tamo, nego za neke nove ljude.

Svi neobjavljeni postovi su mi se bili spojili sa objavljenim, tako da sam morala sveeee skloniti u smeće, jer nisam mogla tražiti preko 200 postova u 700 i pojedinačno ih skrivati ponovo 🙁
Svi oni favoriti koji su prestali odavno da pišu… izgubljeni. Brojač posjeta. Datumi otvaranja profila i bloga.
O porukama da ne pričam. Deset godina poruka nema više. Da nije bilo tih poruka ne bih imala u životu neke od najdivnijih osoba. A sad su sve te poruke nestale. Možda sjede negdje i čekaju… možda.

Neću da prihvatim da se onaj blogger nikad neće vratiti.

derSteppenwolf Written by:

8 0 komentara

 1. selina_kyle
  3. Juna 2021.

  Da su bili barem sa nekim od blogera u kontaktu da im se kaže šta želimo, možda je ovo i moglo ispasti kako treba. Ja dodajem ova neka srca, i mogu pratiti preko tog nekog svog dashboarda kad se pojavi nova objava. Ovo ostalo, kao što je i tram rekao, sve stoji. Baš kao što kažeš, naučili smo i neke sitne dijelove koda da znamo kako da napišemo post da liči na nešto. Jest da ja nisam pisala često, al eto, kad jesam. Mojih je 13 godina na blogu prošlo eto tako… misliš da čuju? da haju?

  • dersteppenwolf
   4. Juna 2021.

   Mislim da su ovo uradili čisto da nešto urade… Nadam se da čitaju i da su spremni da slušaju. Sve se to može srediti, pa da svi zajedno budemo zadovoljni i sretni.

 2. ne_kontam_te_ba
  4. Juna 2021.

  Na zajednici, tako je derStepenwolfova… jos haosa sto su napravili. Vise i ne znam kako vas naci. Sad milion kineza objavi i jedan post od raje koja objavi izkrolaju ko shale, ma milion belaja … Hocemo stari blog nazad.

Komentariši