canceled my plans just in case you'd call…

Nikad nisam mislila da će Andrew Scott biti na koncertu Taylor Swift 🙂
Ili da će Damiano i Dove Cameron biti u vezi :O Njihove energije zajedno imaju smisla, ali nisam znala da su njih dvoje opcija. Nju sam mnogo voljela prije, ali sam onda vidjela njene slike prije svih operacija… i dosadilo mi je da je i dalje toliko nesigurna. Crpila me njena energija. Ne kažem da nije ok biti takav, ali meni nije godila više.
A Taylor mi je postala jedan veliki bijeg i sigurno mjesto. Sad mi je na mobitelu live s tiktoka, večeras pjeva u Dablinu.

Ludo je kad skontam da sam je počela slušati sa 15 godina. To je pola života. A sve je počelo od pjesme Fifteen.
‘Cause when you're fifteen and somebody tells you they love you, you're gonna believe them
To imam napisano u svom prvom dnevniku 😀
Voljela sam njena prva tri albuma, 1989 nisam toliko voljela, ali sam znala svaku pjesmu. Sjećam se kad sam čula i vidjela Bad Blood prvi put, da sam bila u fazonu: promijenila se, nije ovo za mene.
Sjećam se zmijica po ig i sjećam se koliko sam potrčala da pogledam video za LWYMMD, ali nisam slušala taj album (Rep! sad skoro najdraži). U tom periodu sam se sve vraćala na pjesmu Wildest Dreams i slušala sam je godinama, dok nije došla pjesma Lover. Imala sam post na blogu… I've loved you three summers now, honey, but I want ’em all.
Willow sam čula dosta nakon što je album objavljen. Ali me ta pjesma vratila njoj. Sad mi je mnogo žao što nisam slušala u koroni Folklore (to mi je njen najdraži album). August mi je najdraža njena pjesma. Prošle godine su ugušili njom na ig, ali sam je doživjela tek sa koncerta (sa snimaka koncerta :D). Isto kao i tolerate it. A august volim ovu verziju naviše i samo nju slušam (ili sa koncerta)

Awww sad pjeva Lover u Dablinu.

Druga najdraža mi je All Too Well, a nju slušam sa SNL-a.
Right where you left me je treća. Čitala sam nedavno knjigu Kod se kafa ne ohladi. Nikad neću prestati da povezujem ženu u bijeloj haljini, iz te knjige, sa ovom pjesmom. Nikad.

Ne sjećam se kad sam zadnji put sama pregledala film ili seriju. Samo knjige. Nisam sposobna da sjedem i gledam u ekran, sama. Drugačije je kad on i ja u isto vrijeme gledamo, ali i tad, prije početka, imam osjećaj da neću moći. Ne žalim se. Pročitala sam već 14 knjiga ove godine, a prošle sam ukupno 16. Trenutno n a p o k o n završavam Groblje zaboravljenih knjiga. Znači na goodreadsu stoji da sam počela u oktobru ili novembru sa zadnjom knjigom serijala (tj. kod nas je zadnja knjiga razdvojena na dva dijela, pa je u pitanju drugi dio – Lavirint duhova 2) 😀 Nju sam zapravo, prvo, uzela iz biblioteke, pa sam vidjela da neću uskoro, vratila je, skinula na mob. Pa sam je kupila na sajmu.. mislim onom zimskom. Našla dokle sam došla, označila, i tako je stajala do neki dan. Neki dan sam završila Mi protiv vas, a osoba koja ima Pobjednike, stalno produžavaaaa i ne vraća knjigu u biblioteku, pa sam uzela da završim taj Lavirint duhova 2. Jer sam odlučila da završim sa svim knjigama koje sam počela ili koje sam kupila i stoje preko godinu ovdje ispred mene. A u sred svega sam poželjela ponovo pročitati Jane Eyre (ali nisam još počela). Tj htjela sam otići da je kupim, ali sam se na samom kraju sjetila da je imam 😀 dobila sam je kao poklon, kad sam položila sve ispite, na prvom ciklusu 🙂
Btw kaktus mi je procvjetao!!!! To je najbolja vijest godine. Tu sliku moram ubaciti 🙂

1719603776075

U ostalim vijestima. Rodica mi se udaje i bit ću kuma na šerijatskom vjenčanju 🙂 tj svjedok, kako god. Nikad nisam ni bila na šerijatskom, valjda ću se snaći. Organizovala je cijelu svadbu za 15 dana. Žena zmaj. A svadba je za mjesec i po.
Inače, i moja mama i 4 njene sestre, udale su se u mjesto u kojem su živjele. Mjesto u kojem ja živim skoro 30 godina 🙂 Ok, ako računamo vrijeme u stomaku, 30 i po godina 😀 Jedino se najmlađa tetka udala u Francusku. Iiiii sad se i ova rodica udaje u komšiluk!!! Najstariji rođak je oženio komšinicu isto. Jedino njegov brat nije, ali je zato upoznao ženu u gostima kod komšija.
E sad, imamo mog druga iz razreda, komšiju, koji je još slobodan, a nas tri neudate 😛 Ja sam već u prvom razredu osnovne rekla da se neću udati za njega 😀 Zato što su se njegovi doselili sedmicu nakon što je škola počela, i tek tad su ga ubacili u naš razred. Ja sam već sjedila s nekim, ali kako su samo mene znali, njegova mama je pitala učiteljicu da me prebaci, da sjedimo zajedno. Mislila sam, ako njegova mama ima moć, da učini da sjedimo zajedno, da me može natjerati i da se udam za njega 😀 i mislila sam da je zlaaa (previše španskih serija :D).
Ljeta u srednjoj su uvijek bila prezabavna.. okupljali smo se tu ispred naše kuće… moj brat, rodice, taj komšija i još neke komšije, rođaci. Mi smo umiraaaali od smijeha njemu. Bio je najluđa i najzabavnija osoba koju sam znala 😀 To je jako sretan period mog života(ljeta, srednja ne).

Odlučila sam da se sama šminkam za rodicinu svadbu, zato što je prekasno odlučila da će se udati ove godine, pa su svuda termini već bili popunjeni. Mislim da to mogu. Ali vidjet ćemo. Ostale su samo cure, kojima je mama rekla da dobro šminkaju, pa to rade, i ne riskira mi se. A ako znam napredne algoritme, operativne sisteme itd valjda mogu i šminku još malo izvježbati 😀 Ne bih toliko razmišljala o time inače, jer sam se za skoro svaku svadbu sama šminkala, nego će se sve rodice kod nekoga šminkati, pa ne želim da razlika bude preočigledna. Uostalom, opcija je i da moja bude najbolja, naravno 😀

Dobili smo novu kolegicu na poslu. Možda se na prvu obradovala, kad je vidjela da ima čak 3 kolegice u timu. Ali! Sigurno se šokirala kad je shvatila da nas tri ne pričamo. Baš luda situacija. Iskreno, nemam volje da se upoznajem s njom. Tako mi je dosta ulaganja u odnose na poslu. Na prvu sam se radovala što dolazi, ali kad je došla… svakako nas je preeeviše u malom prostoru. 1/3 firme se nalazi u prostoru koji je malo veći od mog dnevnog boravka, a imamo zgradicu cijelu. Nešto će se morati mijenjati.

Sad pjeva cardigan…………………………………

Leave a Comment